Home > Kurikulum, Makluman, Peperiksaan > Demam peperiksaan bermula!

Demam peperiksaan bermula!

Oleh : Wartawan blog SMKDS

Batu Pahat, 18 Mei 2010 : Peperiksaan setengah tahun bermula pagi ini melibatkan para pelajar Tingkatan 5 di Sekolah Menengah Kebangsaan Dato’ Sulaiman. Peperiksaan yang dijalankan mengikut format peperiksaan sebenar antara lain bertujuan bagi membiasakan pelajar dengan situasi peperiksaan SPM. Unit Penilaian dan Peperiksaan merupakan orang yang paling sibuk pada pagi ini bagi memastikan proses berjalan dengan baik dan lancar.

Para pelajar Tingkatan 5 dilihat telah bersedia seawal pagi lagi. Blok Lestari yang menempatkan para pelajar Tingkatan 5 agak sunyi daripada suara-suara para pelajar. Para pelajar yang tidak mengambil peperiksan juga dilarang untuk berlegar-legar di sekitar blok Lestari. Semoga keadaan ini dapat memberikan suasana terbaik kepada para pelajar untuk menumpukan sepenuh perhatian terhadap kertas peperiksaan yang sedang dihadapi.

Bagi para pelajar  Tingkatan 4 pula, para pelajar akan memulakan peperiksaan pada hari Jumaat ini bersamaan 20 Mei 2010 seterusnya 27 Mei 2010 para pelajar menengah rendah yang terdiri daripada pelajar Tingkatan 1,2 dan 3 pula akan memulakan peperiksaan.

Semua guru sentiasa mendoakan para pelajar agar berusaha dengan sehabis baik kerana hasilnya nanti bakal memberikan kepuasan kepada para pelajar sendiri juga. Semoga peperiksaan yang dihadapi dapat menguji kemampuan sebenar pelajar melahirkan input yang selama ini telah dibekalkan oleh para guru.

Saya mahu berjaya, Sayalah yang perlu berusaha

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: