Home > Uncategorized > Pertandingan Boling: Warga SMKDS tunjuk bakat!

Pertandingan Boling: Warga SMKDS tunjuk bakat!

Oleh : Wartawan blog SMKDS

Batu Pahat, 15 Mei 2010 : Bertempat di gelanggang Pasific Bowl, Batu Pahat Mall staf sokongan bersama guru-guru telah sama-sama menyertai pertandingan boling. Aktiviti yang bermula jam 5 petang ini disertai seramai 36 peserta yang terdiri daripada guru dan staf. Ahli keluarga masing-masing turut tidak ketinggalan turun padang bagi memberi galakan dan sokongan kepada peserta kegemaran mereka.

Barisan guru lelaki berehat sebentar

Pelbagai aksi dapat dirakamkan apabila mereka mula membuat balingan pertama. Sorakan bertenaga bergema di ruang Pasific Bowl apabila terdapat peserta yang dapat membuat jatuhan pin penuh. Gurauan berbaur sindiran pula terpaksa ditadah bagi peserta yang tidak dapat membuat jatuhan pin langsung. Namun sindiran yang diberikan amat mencuit hati dan menjadi modal bagi setiap gelak tawa pada petang yang damai itu.

Aktiviti seperti ini bukan sahaja dapat mengukuhkan lagi ukhwah yang terjalin antara warga SMKDS, apa yang lebih penting ia turut membantu mengeluarkan peluh untuk perkembangan kesihatan tubuh badan. Tahniah diucapkan kepada guru-guru yang terlibat dalam penganjurannya seperti Cikgu Amfal, Cikgu Zainor Idayu, Cikgu Faleha dan Cikgu Shahrul Nizam.

Akhirnya, setelah 3 set permainan, jumlah jatuhan pin mula dihitung dan diumumkan. Riak ceria jelas terpapar pada wajah para pemenang namun majlis penyampaian hadiah dibuat pada Majlis Sambutan Hari Guru peringkat sekolah. Tahniah diucapkan kepada para pemenang.

Guru-guru wanita tidak ketinggalan menunjukkan bakat masing-masing

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: