Home > Makluman, Peristiwa > Mesyuarat PIBG

Mesyuarat PIBG

image

Prof. Dr. Faujan (tengah hadapan) sedang berjalan menuju ke Dewan Bestari diiringi oleh Pengetua (berbaju kuning) dan AJK PIBG

image

image

Mesyuarat PIBG ke-34 telah diadakan pada hari ini di dewan Bestari SMK Dato’ Sulaiman. Pada majlis ini para pelajar cemerlang dalam peperiksaan akhir tahun 2010 telah diberi anugerah masing-masing.

Yang paling menarik dalam majlis ini ialah kehadiran seorang bekas pelajar yang pernah belajar di sekolah ini pada tahun 1969. Beliau muncul sebagai pelajar terbaik dalam peperiksaan SPM pada tahun tersebut. Beliau ialah Yang Berbahagia Prof. Dr. Hj. Fauzan b. Hj. Ahmad yang bertugas sebagai profesor kimia organik dan sintesis di Universiti Putra Malaysia sebagai pensyarah kontrak setelah bersara daripada universiti tersebut. Banyak pengalaman menarik dan idea bernas yang beliau kongsikan dengan para hadirin sepanjang ucapan beliau yang padat dengan isi. Beliau seterusnya merasmikan mensyuarat PIBG kali ini.

Mesyuarat agung PIBG kali sangat bermakna dengan kehadiran ikon jemputan disamping anugerah yang disampaikan terhadap mereka yang cemerlang. Para hadirin yang bertuah pula berpeluang menerima cabutan bertuah.

Advertisements
Categories: Makluman, Peristiwa
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: