Home > Kaunseling, Peristiwa > Kursus Orientasi Pelajar Sekolah Menengah Sahabat PPDa-Petronas Peringkat Negeri Johor 2011

Kursus Orientasi Pelajar Sekolah Menengah Sahabat PPDa-Petronas Peringkat Negeri Johor 2011

Oleh: Aina Anshor

Kursus Orientasi Pelajar Sekolah Menengah Sahabat PPDa-Petronas peringkat Negeri Johor 2011 telah diadakan di SK Banang Jaya, Jalan Tanjong Laboh, Batu Pahat. Kursus ini adalah anjuran Kementerian Pelajaran Malaysia dan mendapat tajaan daripada petronas serta dikelolakan oleh Jabatan Pelajaran Johor. Kursus ini berlangsung pada jam 7.30 pagi sehigga 5.00 petang. Tujuan kursus ini diadakan bagi memupuk sifat kepimpinan dalam diri setap pelajar.

 

SMK Dato’ Sulaiman telah menghantar 9 orang pelajar tingkatan 4 untuk menyertai kursus ini. Aktiviti yang dilakukan ialah mendengar  taklimat dari JPNJ tentang bahayanya dadah dan keburukan dadah, sesi suai kenal dengan pelajar-pelajar, ceramah asertif diri dan komunikasi berkesan, LDK kemahiran asertif diri dan komunikasi dan slot petronas yang berkaitan dengan bidang pekerjaan yang disediakan oleh petronas serta biasiswa dan pusat pengajian yang disediakan oleh petronas selepas SPM telah disampaikan oleh wakil petronas. Semua pelajar yang menyertai kursus ini diberi sijil penyertaan.

Advertisements
Categories: Kaunseling, Peristiwa
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: