Home > Peristiwa > Solat Hajat Perdana

Solat Hajat Perdana

Oleh : Mohd. Nor Adnan

Foto : Mohd. Nor Adnan

PARIT SULONG, 26 September 2012 – PIBG SMK Dato’ Sulaiman (PIBG) bersama dengan pihak sekolah telah mengadakan Solat Hajat Perdana di SMKDS. Majlis yang diadakan pada hari Rabu malam Khamis ini telah dihadiri kira-kira 1000 orang jemaah yang terdiri daripada para guru, ibu bapa dan pelajar tingkatan 3, 5 dan 6.

Solat Hajat berkenaan telah dijalankan di dua lokasi berbeza. Kaum lelaki mengadakan solat di Dewan Bestari sementara kaum wanita berjemaah di surau sekolah. Dewan dan surau penuh sesak dengan jemaah yang hadir.

Majlis dimulai dengan Solat Maghrib, diikuti dengan solat hajat, bacaan surah Yasin, tahlil dan diakhiri dengan solat Isya. Solat hajat kaum lelaki telah diimamkan oleh bekas YDP PIBG SMK Dato’ Sulaiman yang juga merupakan imam Masjid Jame’ Pekan Parit Sulong, Tn. Hj. Aris bin Abd Rahman, sementara kaum wanita diketuai oleh Ustazah Pauziyana bt. Abu, guru Pendidikan Islam sekolah ini.

   

   

   

 

Hadirin telah dijamu dengan kuih muih yang dibawa sendiri oleh mereka dan juga dijamu dengan nasi ambeng. Jamuan nasi ambeng telah disediakan oleh guru-guru SMK Dato’ Sulaiman yang diketuai oleh En. Andy Asmawi b. Rahmat dan En. Kamil bin Jikan, kakitangan sekolah, pelajar tingkatan 6  dan AJK PIBG.

Terima kasih diucapkan kepada guru-guru dan ibu bapa yang hadir yang telah mengisikan Tabung PIBG. Pungutan untuk majlis tersebut berjumlah RM1567.60.

Majlis berakhir pada jam 9.30 malam.

   

   

   

Categories: Peristiwa
  1. tasha
    October 3, 2012 at 8:01 am

    ibu sy mne???

  2. nayan
    October 3, 2012 at 8:03 am

    terlepas sudah

  3. akmal
    October 3, 2012 at 8:10 am

    semoga ALLAH memberkati solat hajat dan semua pelajar mendapat 8A dalam PMR

  4. nadia
    October 4, 2012 at 9:11 am

    semoga kakak dan abang yang nak PMR dan SPM tu berjaya dengan cemerlang…

  5. aina
    October 4, 2012 at 9:13 am

    semoga hajat dikabulkan…

  6. October 4, 2012 at 9:16 am

    Semoga mereka semua mendapat keputusan yang baik🙂 Tahun depan saya PMR! Yeahhhhh😀

  7. Husna
    October 4, 2012 at 9:19 am

    semoga dapat keputusan yang cemerlang.
    fighting!!

  8. piqa
    October 4, 2012 at 9:20 am

    solat betul-betul. ambil berkat banyak-banyak

  9. Eina
    October 4, 2012 at 9:20 am

    SEMOGA MEMPEROLEHI KEJAYAAN DALAM PEPERIKSAAAN
    🙂

  10. Ayu
    October 4, 2012 at 9:21 am

    semoga apa yang dihajati tercapai . Insyaallah .

  11. garfu98
    October 4, 2012 at 9:22 am

    Selamat menduduki PMR,semoga yang dihajatkan termakbul.
    Hidup kena happy Kurangkan sedih Banyakkan Ibadat InsyaAllah berjaya😀

  12. wajihah
    October 4, 2012 at 9:24 am

    NAK JOIN JUGA,,
    TAPI TAK DAPAT,, HUHU SEDIHNYA!!!

  13. October 4, 2012 at 9:25 am

    macam seronoklah suasananya ,, mesti best kalau dapat turut serta sekali…😀 hope apa yang dihajati akan tercapai.. amin!!!

  14. October 4, 2012 at 9:29 am

    SEMOGA 6ERJ4YA DALAM PMR

  15. fitri
    October 4, 2012 at 9:49 am

    6ERJ4Y4 tu apa ?

  16. fatin nurazhanis
    October 8, 2012 at 9:02 am

    semoga berjaya!!!!!!!

  17. October 8, 2012 at 9:06 am

    Semoga apa yang dihajatkan menjadi realiti and goodluck untuk periksa nanti😀

  18. fatihananie
    October 8, 2012 at 9:09 am

    good luck for your exam

  19. Ayu
    October 8, 2012 at 9:13 am

    semoga mendapat keputusan yang cemerlang…

  20. Ani
    October 8, 2012 at 9:16 am

    semoga berjaya dalam PMR dan dapat keputusan yang cemerlang

  21. October 8, 2012 at 9:16 am

    khusyuknya solat!!!!!!! semoga doa korang dimakbulkan………….amin

  22. athila akmaliah
    October 8, 2012 at 9:45 am

    Batch 98 akan menghadapi perkara ini juga pada tahun hadapan . Nantikanlahh .

  23. October 8, 2012 at 10:50 am

    semoga doa yang telah diminta dimakbulkan …😉

  24. October 8, 2012 at 10:57 am

    Harap-harap para calon PMR mendapat keputusan yang cemerlang… GOOD LUCK!

  25. nurfarah aina
    October 8, 2012 at 10:58 am

    semoga doa abang2 dan kakak2 semua dimakbulkan .. amin .

  26. Nazrah
    October 8, 2012 at 11:00 am

    semoga hajat kamu semua akan dimakbulkan

  27. October 8, 2012 at 11:01 am

    ramainye yang hadir.. mesti best kan?🙂

  28. fiza
    October 8, 2012 at 11:02 am

    Berdoa adalah salah satu cara untuk mendapat kejayaan dalam peperiksaan…
    semoga doa yang diminta dikabulkan oleh Allah.

  29. aida sahira
    October 8, 2012 at 11:10 am

    Of course la Best, rugi kalau tak datang tau! ^_^…

  30. nadhirah huda jamian
    October 8, 2012 at 11:14 am

    ye memang rugi sape tk datang. tk dapat pahala yang berlipat ganda. hehehe🙂

  31. ariff firdaus
    January 29, 2013 at 1:15 pm

    semoga berjaya apa yg dihajati😀

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: