Home > Ko-Kurikulum, Kurikulum, Peristiwa, Pusat Sumber > Bengkel Penulisan Kreatif

Bengkel Penulisan Kreatif

image

Satu kursus penulisan kreatif telah diadakan di sekolah ini pada 24 Januari 2014, bertempat di Bilik Gerakan II mulai jam 8.00 pagi.

Penganjur kursus ini iaitu Kelab Pusat Sumber dan Persatuan Bahasa Melayu amat berbesar hati menjemput seorang penulis tersohor untuk menjayakan kursus yang bermanfaat untuk bakal-bakal penulis junior ini.

image

image

Kursus ini telah disampaikan oleh seorang guru yang juga seorang ahli Persatuan Penulis Johor. Beliau ialah Pn. Rohaida binti Yon. Kursus ini dihadiri oleh 70 orang peserta yang terdiri daripada pelajar-pelajar sekolah ini.

Banyak pengisian yang diperolehi daripada kursus ini. Membaca dan menulis sangat berkait rapat. Seorang penulis yang baik banyak membaca, peka dengan persekitaran, memiliki daya pengamatan yang tajam dan mampu menyampaikan mesej dengan cara yang berkesan. Penulis juga mempunyai gaya penulisan yang berbeza. Namun begitu karya yang sedap dibaca ditulis oleh penulis yang berbakat.

Kursus ini telah berakhir dengan jayanya kira-kira jam 12.00 tengahari. Senyuman berbunga menguntum di bibir para peserta di akhir kursus ini sebagai tanda puas dapat meneguk sejuta ilmu bermanfaat dari penceramah. 

Jika ingin mencabar diri, soalan ini mungkin boleh ditanya dalam diri masing-masing; Siapakah nanti yang akan muncul dengan karya-karya kreatifnya sebagai aplikasi ilmu yang telah dipelajari? Kita tunggu dan lihat.

Advertisements
 1. nurul asyikin
  April 23, 2014 at 10:36 am

  wow.seronoknya!!!!!nanti aq nak masuk lah.

 2. amirulizdhar
  April 23, 2014 at 10:42 am

  tahniah

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: